Text

PELIK!?  Macam Mana "Seller" Di Shopee Boleh Jual Lagi MURAH Dari Seller China di Taobao?

Baca Disini....
Saya Akan Bongkarkan Rahsianya Kepada Anda!

Hi!!

Ingat saya lagi tak?

Saya Nigel Ong!

Pada tahun 2014... saya ada tulis sebuah ebook panduan "Rahsia Taobao - Bagaimana Memborong Barang Dari China Secara Online!".

Ebook tu mendapat sambutan yang sangat-sangat hebat hinggakan saya turut dijemput oleh beberapa agensi dan IPT untuk berkongsikan pengalaman saya menjalankan bisnes borong China!
Memang ramai sangat yang berjaya buat bisnes borong selepas baca dan ikut panduan dalam ebook tu!

Beli barang secara borong dari web taobao.. kemudian jual semula kat Malaysia...

Ada yang jual kat Shopee, jual kat Lazada, jual kat Facebook, jual kat Lelong & Mudah.my... jual kat kawan-kawan opis, jual kat uptown/downtown....  dan  ada juga yang siap buka kedai fizikal untuk jual barang-barang yang mereka borong dari China!

Memang UNTUNG BESAR!

Masa tu, Shopee pun masih baru lagi dan Shopee hanya ambil penjual-penjual dari Malaysia sahaja!
Jadi, seller-seller local yang borong barang dari China, memang tidak ada masalah untuk jual barang mereka di Shopee dengan untung yang besar!

Hinggalah Pada Akhir Tahun 2016.....

Shopee mula perkenalkan "Shopee International Platform".. dimana, seller-seller dari China boleh masuk ke Shopee Malaysia dan jual barang-barang mereka di Shopee Malaysia.

Benda ni telah memberikan sedikit tamparan kepada "local seller", sebab, sekarang, mereka kena bersaing dengan "China seller" yang memang terkenal dengan jual barang dengan harga murah namatey!

Harga yang "China seller" jual di shopee.. tak banyak beza dengan "harga supplier" yang "local seller" dapat dari website Taobao. Jadi, nak markup harga pun susah!

Antara kelebihan yang "local seller" boleh offer kepada buyer di shopee.. adalah dengan menyediakan item "ready stock" & "waranty" dimana, kalau buyer beli dari "local seller" (walaupun dengan harga tinggi sedikit), buyer  akan dapat barang tu dengan cepat! (dalam masa 1-3 hari). Dan.. kalau ada apa-apa masalah pada barang, buyer boleh minta replace atau support dengan mudah.

Berbeza..  kalau buyer beli barang dari "China seller", selalunya..  buyer  kena tunggu 5-7 hari untuk barang sampai sebab barang tu akan di pos dari negara China. Tapi selalunya...10 hari baru sampai!, dan kalau ada sebarang masalah pada barang tu, ianya menjadi sukar kepada buyer untuk berinteraksi, mohon replace dan sebagainya. Maklumlah, kebanyakkan seller dari china ini langsung tak boleh cakap inggeris, apatah lagi cakap melayu. Sebab itulah bila buyer hantar chat, selalunya mereka tak reply dan akan diam sahaja seribu bahasa.

Itulah beberapa kelebihan yang "local seller" boleh tawarkan berbanding "china seller".

Namun, Kelebihan "Ready Stock" .. Belum Mencukupi!

Walaupun teknik menyediakan barang secara "Ready Stock" ini mampu menarik perhatian pembeli di Shopee... tetapi, dari segi harga dan kadar keuntungan yang diperolehi oleh peniaga, tidaklah begitu besar.

Senang kata.... walaupun dapat jual banyak barang, tapi untung yang seller dapat.. sebenarnya agak kecil!

Jadi... nak tak nak! Local Seller kena cari cara lain!

Salah satu cara untuk tingkatkan keuntungan...  Local seller.. perlu cari supplier baru yang boleh supply barang dengan harga yang lebih murah dari supplier sedia ada!

Ada Ke Lubuk Borong China Yang Boleh "Offer Harga" Lagi Murah?


Hah! Inilah rahsia yang saya mahu kongsikan ni!

Sebenarnya.. Ada satu lagi lubuk borong china yang baru muncul! Nak kata baru sangat tu.. takdelah baru sangat, sebab lubuk ni dah ada sejak tahun 2015.... Namun, belum ramai yang tahu tentangnya!!

Tanpa buang masa... mari saya perkenalkan lubuk borong china yang terbaru ini... iaitu...

Apps Pinduoduo - Lubuk Baru Borong Barangan China!



Ya kawan-kawan!

APPS PINDUODUO!.... Diulangi.. APPS PINDUODUO.... Bukan website ya!!

Sebab.. pinduoduo ini hanya ada dalam bentuk APPS sahaja! Tiada website!

Kalau anda cuba cari dan masuk ke website pinduoduo.. memang takkan jumpa orang jual barang di website tu.
Untuk cari dan beli barang-barang yang murah dari china..anda kena install Apps Pinduoduo dalam phone anda!

Betul Ke Harga Barang Lagi Murah Kat Apps Pinduoduo Ni?


Nak cakap SEMUA  barang lagi murah.. tidaklah begitu!  Tapi apa yang boleh saya katakan... "KEBANYAKKAN" ..
Ya! Kebanyakkan barang.. memang lagi murah di Pinduoduo ini!

Mari saya tunjukkan beberapa contoh barang.. anda boleh tengok!

Contoh #1 - Lumbar Support Tools


Contoh #2 - Push Up Board


Contoh #3 - Hoverboard


Contoh #4 - Maternity Backpack


Contoh #5 - Premium Non-stick Wok




Macam mana? Murah kan? Agak jauh beza harganya tu!
Ada banyak lagi barang! Tapi..  Kalau saya nak tunjuk semua... memang tak boleh lah! Penuh nanti website saya ini dengan gambar beza harga barang sahaja!

Anda boleh tengok sendiri nanti.. dan bandingkan sendiri!

TAPI!!... Tunggu Dulu!

Tunggu dulu kawan-kawan... jangan kelam-kabut terus download dan install apps tu!
Sebabnya... apps itu fully dalam bahasa cina!

Kalau anda pandai baca tulisan cina! Oklah! Boleh terus install!

Tapi kalau tak pandai! Nanti akan jadi masalah.... tak tahu nak tekan mana.... mana satu butang register? mana butang signup? mana butang order?... semuanya dalam tulisan cina!

Dan satu lagi perkara yang anda perlu tahu....
Kalau anda pandai baca tulisan cina sekalipun... anda tak boleh beli direct barang-barang dalam apps tu dan suruh penjual tu hantar terus barang tu ke rumah anda kat Malaysia!

Sebabnya... Apps Pinduoduo ini sebenarnya, hanyalah untuk kegunaan rakyat china sahaja!
Penjual-penjual dalam apps tersebut, hanya akan hantar barang ke alamat China sahaja!
Mereka tidak hantar ke luar negara!

Jadi, kalau anda nak beli barang dalam apps tu.. anda kena gunakan khidmat agen & juga warehouse!

Aduh!... Mana Pula Nak Cari Agen?

Sabar kawan! Jangan risau! Kasi baca dulu website ini sampai habis!
Saya cuba bantu!

Anda tak perlu risau!

Saya sudah pun siap buatkan satu panduan khas untuk anda yang berminat untuk beli barang guna Apps Pinduoduo ini!

Panduan ini complete.... dari mula install apps pinduoduo... hinggalah kepada cara translate, cara cari barang, cara beli gunakan agen, cara bayar dan juga sehinggalah barang yang anda beli tu sampai depan rumah anda kat Malaysia!

Saya cerita complete step-by-step!

Ini dia panduan itu....

Rahsia Pinduoduo - Panduan Borong China Guna Pinduoduo App!

Makluman : Ini adalah merupakan sebuah eBOOK (electronic book), ianya adalah di dalam bentuk softcopy dan di dalam format PDF. Apabila anda membeli eBOOK ini, ia akan dihantar ke email anda dan anda perlu download ia ke komputer atau smartphone anda. TIADA buku fizikal yang akan dihantar atau di POS ke alamat rumah anda.

Apa Ada Dalam Ebook Ini?

Baik, saya share serba sedikit info yang anda akan dapat tahu di dalam ebook ini!
Macam mana? Completekan saya ajar dalam ebook ini!?
Dari mula install apps pinduoduo.. sampailah barang yang anda order itu tiba kat depan rumah anda di Malaysia!

Memang complete saya cerita! Penuh dengan screenshoot Step-by-step!
Sebab itulah ebook ini tebal sikit... ada 160 mukasurat semuanya!

Bagaimana.. Berminat Untuk Dapatkan Ebook Ini?

Kalau anda berminat, dan nak dapatkan ebook panduan ini hari ini juga! Saya ada special bonus untuk anda!
Saya akan beri anda tambahan 2 ebook special sebagai bonus!

Special Bonus #1 : Panduan Kastam

Dalam ebook ini saya share cara-cara nak setel masalah kalau anda punya barang kena tahan dengan kastam! Anda tak perlu risau atau panik! Saya tunjuk step-by-step dalam ebook ini bagaimana nak berurusan dengan pihak kastam! Mesti boleh setel punya!

Special Bonus #2 - 7 Tips Insider Pinduoduo

Apps Pinduoduo ini sebenarnya adalah untuk rakyat China, jadi, seller yang jual barang di China tu, ia akan expect hanya orang China sahaja yang membeli. Jadi, ada beberapa perkara yang orang china buat dan takkan buat bila membeli belah di Pinduoduo ini!

Jadi, dalam ebook ini saya akan sharekan "7 unspoken rule" yang anda perlu tahu apabila menggunakan apps pinduoduo ini supaya anda tak nampak macam orang asing atau "newbie sangat" apabila berurusan di pinduoduo.


Macam mana? Menarik kan ebook special bonus yang saya berikan ini?
Info dalam 2 ebook ini sahaja sudah boleh selamatkan beribu-ribu duit anda!

Bayangkan jika barang anda kena tahan kastam dan anda tak tahu cara nak setel! Kat situ sahaja anda akan rugi beribu ringgiti!

Belum lagi kalau anda buat benda-benda yang pelik dalam apps Pinduoduo tu.. daripada boleh berjimat.. tiba-tiba boleh jadi rugi pula sebab salah cara buat order!

Berbaloikah Ebook Rahsia Pinduoduo Ini?

Tak percaya cakap saya?

Takpe!... Anda boleh tengok apa kata mereka yang dah baca dan follow step-by-step ilmu yang saya sharekan dalam ebook ini!  Ini real punya testimonial.. bukan tipu-tipu punya!

Ok! Boleh Dapatkan Sekarang Ebook Ini!


Amacam? Anda berminat nak dapatkan ebook ni?

Kalau mahu! Saya kasi special price punya! Murah-murah punya!
Tiga ebook ini... saya kasi offer... RM127 sahaja!

Hanya RM127 Sahaja!

Murah sangat ni! Anda import 1 kali sahaja pun.. sudah boleh untung dan cover kos ebook ni!
Lepas ni, anda dah tak perlu risau lagi  untuk bersaing dengan seller-seller lain di shopee tu sebab anda dah dapat barang dengan harga yang jauh lebih murah!

Boleh klik gambar dibawah ni untuk order dan dapatkan ebook ini sekarang.
Makluman : Ini adalah merupakan sebuah eBOOK (electronic book), ianya adalah di dalam bentuk softcopy dan di dalam format PDF. Apabila anda membeli eBOOK ini, ia akan dihantar ke email anda dan anda perlu download ia ke komputer atau smartphone anda. TIADA buku fizikal yang akan dihantar atau di POS ke alamat rumah anda.

Eh! Sekejap...!!
Anda Lebih Suka Baca Ebook Atau Tengok Video?

Saya faham!
Ada orang lebih suka belajar dengan cara tengok video berbanding baca ebook!

Jadi, jangan risau! Saya juga ada buatkan panduan ini dalam versi video!
Anda boleh tengok video ini secara online... lebih kurang macam tengok youtube je.... saya tunjuk tutorial step by step gunakan video! Semua sekali, ada  35 SIRI VIDEO  TUTORIAL.

Setiap video pula sekitar 3-5 minit sahaja!

Memang complete giler! Video ni anda boleh tengok ulang-ulang kalau tak faham. Boleh tengok guna phone, tab atau komputer!



Cuma.... kalau anda mahu yang versi video ini....kena tambah sikit lah modal....tak banyak pun..  
Hanya tambah RM20 sahaja!

Sekarang ikut anda.... Anda mahu yang mana? Ebook sahaja ke...? Atau Ebook & Video? Anda pilih dan klik butang kat bawah ni cepat.. pilih yang mana satu anda mahu!

Tambahan Bonus - VIP Group Support di Facebook!

Ah ha! Kalau anda pilih pakej yang ada video... saya akan tambah special bonus!
Saya akan berikan anda link akses ke dalam  Group VIP di Facebook!

Dalam group ini nanti, anda boleh berinteraksi dengan saya serta kawan-kawan yang lain! Boleh tanya apa-apa soalan jika ada benda-benda yang masih kurang jelas pasal guna Apps Pinduoduo ni!


Sila Pilih Pakej Yang Anda Mahu!

Pakej Basic
RM127 Sahaja

Ebook Rahsia Pinduoduo
Ebook Bonus Panduan Kastam
Ebook Bonus 7 Tips Insider

Pakej Gold
RM147 Sahaja

Ebook Rahsia Pinduoduo
Ebook Bonus Panduan Kastam
Ebook Bonus 7 Tips Insider

35 Siri Video Tutorial Rahsia Pinduoduo
Akses VIP Group di Facebook!

Makluman : Ini adalah merupakan sebuah eBOOK (electronic book), ianya adalah di dalam bentuk softcopy dan di dalam format PDF. Apabila anda membeli eBOOK ini, ia akan dihantar ke email anda dan anda perlu download ia ke komputer atau smartphone anda. TIADA buku fizikal yang akan dihantar atau di POS ke alamat rumah anda.

Masih Ragu?  Saya Kasi Jaminan 100% Tanpa Was-Was!


Ok! Saya tahu anda masih ragu-ragu!  Tapi.. kat sini.. saya bagi anda satu jaminan! Jaminan yang anda pasti takkan rugi punya! 

Anda dengar baik-baik heh?
Lepas anda beli ebook Rahsia Pinduoduo ini!
Kemudian, anda baca.... tapi lepas dah baca, anda rasa tak puas hati!

Anda rasa ilmu dalam ebook ini sampah dan tak bagus!
Anda jangan risau! Saya akan REFUND duit anda 100%


100% MONEY BACK GUARANTEE


Ya, saya akan pulangkan wang anda TANPA BANYAK SOAL!
Selepas anda dah habis baca ebook ini, jika anda tidak berpuas hati, reply sahaja email link download ebook dan bagitau apa yang anda tak puas hati!

Saya akan pulangkan wang anda dengan segera!.

Kalau anda perasan? Sebenarnya… Anda  memang langsung takkan rugi apa-apa pun untuk dapatkan ebook ini. Segala risiko pembelian, akan ditanggung sepenuhnya oleh pihak saya!



Sila Pilih Pakej "Rahsia Pinduoduo" Yang Anda Mahu Dibawah!

Pakej Basic
RM127 Sahaja

Ebook Rahsia Pinduoduo
Ebook Bonus Panduan Kastam
Ebook Bonus 7 Tips Insider

Pakej Gold
RM147 Sahaja

Ebook Rahsia Pinduoduo
Ebook Bonus Panduan Kastam
Ebook Bonus 7 Tips Insider
35 Siri Video Tutorial Rahsia Pinduoduo
Akses VIP Group di Facebook!

Makluman : Ini adalah merupakan sebuah eBOOK (electronic book), ianya adalah di dalam bentuk softcopy dan di dalam format PDF. Apabila anda membeli eBOOK ini, ia akan dihantar ke email anda dan anda perlu download ia ke komputer atau smartphone anda. TIADA buku fizikal yang akan dihantar atau di POS ke alamat rumah anda.


Sekian.

Yang Benar

Nigel Ong
Pakar Borong China Online!
www.RahsiaPinduoduo.com


P/s:- Anda dapatkan ebook ini cepat-cepat ya! Saya tak pasti sampai bila saya boleh offer harga murah untuk pakej ebook ini. Saya mungkin akan naikkan harga ebook ini pada masa hadapan.

P/p/s:- Kalau anda tidak mahu dapatkan ebook ini.. tidak mengapa.... cuma, anda jangan cemburu pula kalau pesaing-pesaing anda dapatkan ebook ini dan mereka berjaya dapat beli barang dari supplier dengan harga yang lebih murah dari anda .

P/p/p/s :- Jangan risau, kalau tak puas hati lepas beli ebook ini! Saya ada bagi Money Back Guarantee! Anda takkan rugi punya!



Diterbitkan dan diedarkan Oleh:
Klikjer Publishing (002746251-P)
No 23, Jalan 3/64, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor, MALAYSIA.
Tel / SMS / WhatsApp: 012-3655625



    
Text